[Najava predavanja] ICT – Security 2016 (19-20. maj, Crown Plaza, Beograd)

ICT Security je međunarodna konferencija koja iz godine u godinu prati trendove u informacionoj bezbednosti. U 2016. godini konferencija će biti održana 19-20. maja u Hotelu Crowne Plaza.
Ovo je treća ICT Security konferencija.
Konferenciju će otvoriti prof. Dr Zoran Jovanović, dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. U najavi su vrlo interesantne teme i izuzetni predavači iz oblasti informacionih tehnologija, bezbednosti platnih kartica i mobilnih aplikacija, digitalne forenzike, zaštite podataka i mrežne bezbednosti. Na sajtu konferencije možete pogledati najavljena predavanja, kao i IT radionicu na kojoj će se prikazati sofisticirane tehnike napada na IT sisteme, ali izneti i rešenja za kvalitetnu zaštitu.

25527812

Konferenciju organizuje CEIB i Septia Academy u saradnji sa naučnim institucijama i partnerima iz finansijskog i IT sektora. Na sajtu konferencije možete pronaći više detalja o samom skupu, kao i informacije o prijavljivanju.

Ovo je treća ICT Security konferencija koju organizuje ova ekipa – takođe, biće treća njihova konferencija na kojoj ću se ja pojaviti kao predavač.
Prvi put smo se družili 2014. na Zlatiboru (Bezbednost 2014), zatim 2015. u Kladovu (Bezbednost 2015).

Tema koju ću obraditi ove godine je socijalni inženjering.
Radni naslov rada je „Anatomy of a Social Engineering Attack„. Na predavanju (radionici) vršićemo „disekciju“ SE napada. Pokušaću da objasnim zbog čega su SE napadi tako moćni i koji su to psihološko-tehnološki mehanizmi iza.

Vidimo se u maju u Beogradu.

Leave a Reply